Discuție publică pe subiectul ”Descentralizarea prin prisma resurselor umane”

20 septembrie 2022
Discuție publică pe subiectul ”Descentralizarea prin prisma resurselor umane”

Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT” în parteneriat cu Programul Comunitatea Mea, organizează miercuri, 14 septembrie 2022, ora 10.00 o discuție publică pe subiectul ”Descentralizarea prin prisma resurselor umane”

Evenimentul este organizat cu scopul de a pune în discuție avansarea reformei de descentralizare cu accent pe rolul resurselor umane. La fel, vor fi discutate avantajele și dezavantajele pentru reformă în procesul de rezolvare a problemelor sistemice ale APL, de către APC, pe următoarele segmente: asigurarea integrității aleșilor locali, angajamentul pentru transparența la nivel local, implicarea factorului politic în alegerile noi pe parcursul unui ciclu electoral local, resurselor umane care activează în administrația publică.
Totodată, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai societății civile și experți în domeniu, vom discuta inclusiv despre rezultatele raportului de monitorizare, realizat de ADEPT, care măsoară progresele în domeniul descentralizării, din perspectiva indicatorilor: integritatea aleșilor locali, transparența administrațiilor locale, alegeri libere și corecte.
CÂND: Miercuri, 14 septembrie 2022, ora 10.00.
UNDE: MediaCor, str. Alexei Mateevici 60, Chișinău.
Evenimentul va fi moderat de Dna Valentina Ursu și va putea fi urmărit 𝐋𝐈𝐕𝐄 pe 𝙥𝙧𝙞𝙫𝙚𝙨𝙘.𝙚𝙪 și pe paginile de Facebook: Asociația ADEPT și Programul Comunitatea Mea.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Implicarea societății civile în procesul de monitorizare a reformei de descentralizare în Republica Moldova”, implementat de ADEPT, în parteneriat cu Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX.