Instruirea grupului de inițiativă din UTA Găgăuzia privind combaterea dezinformării

08 februarie 2023
Instruirea grupului de inițiativă din UTA Găgăuzia privind combaterea dezinformării

Asociația ADEPT a organizat o instruire la Comrat prin care a fost abilitat un grup de inițiativă cu scopul de a identifica și contracara dezinformarea în UTA Găgăuzia.

Astăzi, 8 februarie, Asociația ADEPT a organizat o instruire la Comrat prin care a fost abilitat un grup de inițiativă cu scopul de a identifica și contracara dezinformarea în UTA Găgăuzia.
Evenimentul este unul de debut pentru o serie de activități de identificare și combatere a informațiilor false despre procesele social-politice și economice din țară și din regiune care vor fi realizate de ADEPT în următoarele luni.
În particular, grupul de inițiativă va realiza un sondaj în luna februarie 2023 în UTA Găgăuzia pentru a înregistra cele mai răspândite falsuri și percepții ale populației din autonomie, ulterior fiind oferite informații obiective de către experți în domenii specifice pentru a oferi informații factologice și adevărate.
Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Informarea cetățenilor din Găgăuzia prin combaterea dezinformării” finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) prin intermediul Internews in Moldova.