ADEPT demarează două proiecte cu scopul de a sprijini avansarea reformei în administrația publică și de a îmbunătăți competențele aleșilor locali.

12 ianuarie 2023
ADEPT demarează două proiecte cu scopul de a sprijini avansarea reformei în administrația publică și de a îmbunătăți competențele aleșilor locali.

Între 1 decembrie 2023 și 31 decembrie 2025, ADEPT va realiza două proiecte de o importanță deosebită, contribuind la avansarea reformei administrației publice locale și la îmbunătățirea competențelor aleșilor locali.

Primul proiect are ca obiectiv principal 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐢 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞 prin facilitarea unui dialog constructiv între actorii-cheie implicați în acest proces. Activitățile proiectului se vor concentra pe autoritățile publice locale implicate în 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐦𝐚𝐥𝐠𝐚𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫ă, având ca scop atât creșterea implicării cetățenilor în aceste procese de reformă, cât și îmbunătățirea capacităților administrației publice locale pe calea integrării în Uniunea Europeană.
Al doilea proiect, denumit 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐬̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢, deja implementat cu succes în perioada 2020-2022, își propune să dezvolte competențele și abilitățile aleșilor locali (consilieri locali și primari), facilitând exercitarea eficientă a mandatelor acestora în beneficiul cetățenilor și transformându-i în agenți de coeziune în comunitățile lor.
În realizarea acestor două proiecte, ADEPT va colabora strâns atât cu autoritățile publice centrale și locale, cât și cu experți și organizații specializate, instituții media și alți parteneri relevanți.
Menționăm că aceste proiecte beneficiază de susținerea financiară a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova (Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Moldova).