Workshop cu genericul: "Transparența decizională și accesul la informații de interes public în contextul tendințelor pentru o guvernare deschisă la nivel local"

12 august 2023
Workshop cu genericul: "Transparența decizională și accesul la informații de interes public în contextul tendințelor pentru o guvernare deschisă la nivel local"

Astăzi, 8 decembrie, Asociatia ADEPT organizează în mun. Bălți un workshop cu genericul: "Transparența decizională și accesul la informații de interes public în contextul tendințelor pentru o guvernare deschisă la nivel local".

La eveniment participă reprezentanții primăriilor și ai instituțiilor publice responsabile de asigurarea serviciilor de utilitate publică din Bălți, Rîșcani, Dondușeni, Florești și Drochia.
Agenda atelierului conține două subiecte:
 
  1. Prezentarea performanței serviciilor de utilitate publică în localități urbane orașe și municipii reședință de raion, facilitată de Inna Vrînceanu, expertă în buna guvernare, ADEPT.
  2. Planul național de acțiuni pentru guvernare deschisă pe anii 2023-2025: Oportunități pentru autoritățile publice locale, sesiune coordonată de Natalia Postica, șef-adjunct, Direcția drepturile omului și cooperarea cu societatea civilă, Cancelaria de Stat.
De asemenea, participanții vor desfășura un exercițiu practic despre importanța guvernării deschise, transparență și accesul la informații. În cadrul acestui atelier, vorbim despre calitatea seviciilor de utilitate publică, accesbilitatea datelor despre serviciile furnizate, precum și recomandări și discuții în contextul asigurării unei guvernări deschise la nivel local.
 
Acest eveniment este organizat de Asociația ADEPT în parteneriat cu Cancelaria de Stat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea transparenței și a responsabilității în furnizarea de servicii publice la nivel local”, implementat cu sprijinul Parteneriatului pentru guvernare deschisă prin Programul UE pentru Integritate pentru Parteneriatul Estic, finanțat de Uniunea Europeană.